0 stemmen

Marktconform tarief uitbesteed Werkgeverschap en Salarisadministratie; Werving & Selectie, Uitzenden, Detacheren, of Payrolling?

De kosten voor het uitvoeren van het juridische werkgeverschap zijn vrijwel compleet te herleiden. Allereerst heb je het salaris (eventueel met pensioen). De tarieven daarvoor zijn door toepassing van de verplichte inlenersbeloning gebaseerd op de CAO, - het arbeidsvoorwaardenpakket, - of het huisreglement/loongebouw van de inlener.

 

Behalve de lonen en looncomponenten uit de cao, wordt er jaarlijks in de Staatscourant gepubliceerd wat de vaste premiepercentages en opslagen zijn die moeten worden afgedragen over die loonbedragen.

 

Buiten die publiek bekende kosten heb je per inlener en werkgever nog bedrijfseigen kosten die moeten worden doorberekend als onderdeel van de kostprijs. Wat elk bedrijf zelf kan bepalen is wat er direct aan de kostprijs kan worden toegerekend en wat als algemene bedrijfskosten wordt gezien. Grotere bureaus met veel vestigingen, intercedenten en een groot wagenpark zullen bijvoorbeeld een andere kostenstructuur als basis voor hun prijs hanteren dan bedrijven waar centraal wordt gewerkt en waar veel elementen van de dienstverlening geautomatiseerd zijn.